Micro Needling

Användningsområden: förbättring av akneärr, ärr, fina linjer, och rynkor samt

pigmenteringar i ansikte, på hals och dekolletage porer hud, bristningar

Behandlingstid: 30 – 60 minuter

Obligatoriska sessioner: 3 – 6 sessioner

Eftervård: hudvård, solskydd

Resultat: synligt efter 3 – 6 månader

 • Micro Needling (perkutan kollagenstimulering)

Micro Needling, även kallad “derma akupunktur”, är en mild terapimetod som används för att förfina och jämna huden. Ett behandlingshuvud utrustat med små nålar skapar små mikroskador som stimulerar reningsprocesser i huden och stimulerar hudens nya hyaluronsyra och kollagenbildning. Micro Needling är lämplig för nästan alla hudtyper och kan användas på hela kroppen för att förfina, dra åt, släta och föryngra huden.

 • Applikationsområden:

Behandlingsspektrumet för denna terapimetod är bred. Micro-Needling används bland annat för att minska rynkor, storporerad hud, pigmentstörningar, melasmer, stretchmärken, ärr, åldersrelaterade hudförändringar, en slapp bindväv eller vid håravfall. I princip kan denna terapimetod tillämpas på hela kroppen, men främst ansikts- och nackområdet, dekolleté, hårbotten samt lår och skinkor behandlas med hjälp av mikronål.

 • Hur fungerar Micro Needling?

Effekten av mikronålen är baserad på de små skador som skapas med de små nålarna. Dessa mikroskador stimulerar vissa receptorer i huden, vilket stimulerar en ökad frisättning av tillväxtfaktorer. Tillväxtfaktorerna stimulerar i sin tur de naturliga reningsprocesserna i huden, stimulerar bildningen av ny hyaluronsyra och kollagen samt främjar blodflödet till den behandlade vävnaden. Dessa processer stärker också bindvävnaden och förbättrar hudens elasticitet avsevärt. Eftersom vårdprodukter (t.ex. kosmeceuticals) lättare absorberas av huden efter Micro Needling och utvecklar deras effekt bättre, kan den önskade effekten maximeras genom en kombinerad behandling. Under terapiförbättringen förbättras ansiktet synligt. Resultatet är en fräsch, strålande hud och en fast välskött hud.

 • Före behandling:

Före behandlingen informeras varje patient i en 15 till 30-minuters konsultation om alla terapimöjligheter samt möjliga risker och biverkningar. Den “aktuella statusen” dokumenteras på grundval av foton och de terapeutiska målen för varje patient bestäms individuellt.

När ska Micro Needling INTE göras?

Vid allvarliga hudinfektioner (t.ex. herpesinfektioner) i behandlingsområdet

För sår och / eller svår hudirritation i behandlingsområdet (t.ex. solbränna, efter laserbehandling)

Omedelbart efter estetiska operationer eller andra kirurgiska ingrepp i behandlingsområdet.

När man tar blodförtunnande mediciner som Marcumar eller Plavix, eftersom de ökar risken för efterföljande blödningar

Vid koagulationsstörningar, som också ökar risken för efterföljande blödningar om det finns en tendens att bilda en keloid (utbuktande ärrbildning)

 • Under behandlingen:

Behandlingen utförs på polikliniks basis och tar cirka 60 till 90 minuter, beroende på resultaten. Huden i behandlingsområdet rengörs med en speciell lotion och desinficeras sedan. En derma-rulle utrustad med små nålar förs över huden i ett visst mönster. Nålarna penetrerar huden relativt smärtfritt vid hög hastighet och ger därmed de önskade mikroskadorna. Nålens penetreringsdjup kan justeras manuellt under behandlingen och beror på hudens yta och önskad effekt. Efter behandlingen masseras dermatokosmetiska aktiva ingredienskoncentrat (serum) individuellt anpassade till patienten i huden. Dessa kan tränga djupare in i huden genom de små mikroskadorna och därmed utveckla deras effekt bättre. För att undvika irritation såsom rodnad och / eller svullnad appliceras en mask som är skräddarsydd efter hudtyp och hudtillstånd för att lugna huden.

 • Efter behandling:

Vid mycket känslig och / eller irriterad hud kan rodnad och / eller svullnad uppstå omedelbart efter behandlingen, vilket kan täckas med kamouflage eller pulver. Hematomas (blåmärken) är sällsynta. Djupbehandling och / eller storområdesbehandling kan också leda till oser av hudområden och / eller skorpa, som läker sig inom några dagar. De första dagarna efter behandlingen bör hudirriterande krämer och / eller serum (t.ex. akne salvor, fruktsyrakräm eller behandling, anti-aging-preparat etc.) undvikas tills biverkningarna (rodnad, svullnad, skorpor) har avtagit. Eftersom rätt uppföljning i form av lämplig hudvård bidrar avsevärt till framgången för behandlingen och upprätthållandet av terapin, skapas ett individuellt vårdkoncept i samråd med den behandlande läkaren, som är helt anpassad till patienten och dennes hudtillstånd och kan också implementeras hemma.

Vad måste beaktas efter mikronål ( microneedling)?

 • Inte träna– och / eller bastubesök på behandlingsdagen
 • Applicera inte hudirriterande krämer eller serum (t.ex. akne salvor, anti-aging preparat, fruktsyra krämer) på behandlingsområdet följande dagar
 • Inga solariumbesök de närmaste veckorna
 • Konsekvent solskydd i form av solkräm med hög solskyddsfaktor (minst 30+) de följande veckorna
 • Möjliga biverkningar och biverkningar efter behandling
 • Lätt brännande i behandlingsområdet
 • Svullnad och rodnad i behandlingsområdet
 • Gråtande hudområden och / eller skorpbildning med djup och / eller omfattande behandling
 • Pigmentförskjutningar såsom ljusning (hypopigmentering) eller brunfärgning (hyperpigmentering) i behandlingsområdet (särskilt för mörka hudtyper)
 • Sårinfektioner förekommer sällan
 • Ärrbildning förekommer mycket sällan
 • När ska behandlingen upprepas?

Terapi med mikroneedling utförs vanligtvis i en behandlingscykel på 3 till 4 sessioner, som äger rum varannan vecka. När den första behandlingscykeln har avslutats bedöms resultatet av den behandlande läkaren och ett beslut fattas om hur man ska gå vidare med patienten och specialkosmetologen.

 • Resultat av Micro Needling

Resultatet av mikronålen syns direkt omedelbart efter den första behandlingen. Med varje ytterligare session och progressiv reningsprocess, förbättras hudfärgen synligt i en vital, tät och välvårdad hud. Efter framgångsrik behandling har störande brister som rynkor, pigmentfläckar och ärr försvunnit eller åtminstone avsevärt minskat. Den förbättrade blodcirkulationen garanterar en strålande, ungdomlig färsk hud.